Партия шах

Красиво мечтана
и силно желана
игра на любов пропиляна...

Беше моя воля
царствената роля
пречиста от обич огряна...

Законна защита чертаех
пътя си жадна мечтаех
по полето от черно-бяло...

Своя рицар виждах,
но не предвиждах
какъв точно ще е краят...

Моите бели коне
красиво умряха за мен,
надявам се други да знаят...

Офицерите в борба
си изпълниха дълга,
последният - в квадрат бяло...

Всички пешки
платиха грешки
за моята прескъпа цена...

Царят загина,
а ти не отмина,
повали ме, в плен на съдба...
Шах ...
и ...
мат!..

Прочети още:


Рецензии