Оймомо кизим

 "Оймомо кизим"нинг эртаги..
            ***
 Сулим кеча.
 Ой уздан чикди,
 бокиб,
 Ердаги шивирга
 Кизиб,
 юрагига,
 кул тикди
 Пича синдириб,
 отди Ерга
 Йилтираб,
 бу,
 Ойнинг парчаси
 Шайдо булди,
 Ер конунига
 Танлаб-танлаб,
 аслзод ойимчасин-
 Аяжонимнинг,
 кирмиш корнига..
 Эртакми?
 Ха..
 онам,
 айтган эртаги..
 "Оймомо кизим"
 деб,
 эркалаб,алкаб
 Минглаб,
 эртак ёздим,
 излаб керагим!
 Аяжоним..
 икки сузига,
 атаб..
    ***
 
 


Рецензии