Йигла, агар, Оролни тулдиролсанг

            ***
 Йигла!Агар, Оролни тулдиролсанг!
 Окиб келса унга, миллион баликлар
 Гам-у,армонларини улдиролсанг
 Хар хурсинигига, тулаб соликлар!
 Жимсан?
 Йигламай куявер...
 Араз-у гиналарни йигиштириб
 уйингга кайтавер
 Ёшлик-нодонлик-у...асаблар-шайтон
 Эмассан-ку,банди, унга умрбод?
 Шайтон занжирин парчалар-ку, имон
 Сени асраш учун, кутарар фарёд

 Соддалигинг учун, лакка-лак тушиб
 Найранг-у, фирибларга... кетдинг, бирок...
 Юрт согинчидан асаб таранглашиб
 Соглик йук, бетобсан, аклдан йирок...

 Билмайсан...аламдан не деятганинг...
 Бу дард! Бу-давосиз, кучайятган дард!
 Хатто-ки, не ичиб...не еятганинг
 Бу-согинч...Бу-она ерингдаги гард...

 Кайт юртингга!Ким очдан улаяпти?
 Гунохинг булса, мард бул, узр сура
 Кур, юртинг тоборо гуркираяпти
 Бор азобларингдан кутил, бир йула

 Куркма, ишонма игво, фиск-фужурга
 Конунимиз устивор-у, фахмли
 Чунки, зурларга бокиб турган Зурга
 Каттик ишонгани-чун, у рахмли...
               ***
   Стихи ру Муфаззал Ходжаева
 
 
 
         


Рецензии