Женская рефлексия

Маёй сяброўцы Рэлікоўскай Ганне

Недзе зусім блізка ходзіць шчасце. Бывае, я чую яго дыханне, адчуваю цеплыню яго сэрца, ды за дзённымі клопатамі забываюся паклікаць да сябе, а ноччу вінавата гляджу ў акно і прашу ў неба прабачэння. Потым, звесіўшы ногі з канапы, спрабую сканцэнтраваць увагу на цемнаце, прыслухоўваюся да начных гукаў, стараюся забыцца пра ўсё, раствараюся ў сваім пакоі да ранку. І так заўсёды. Але генетычна сфарміраваны "бунтарскі дух" дае калі-нікалі аб сабе напамін. І я, як раз'юшаная пантэра, кідаюся з вугла ў вугал, шукаючы выйсце. Толькі адкуль? З сябе? З клеткі жыцця? Ці з цэлага сусвету?
Супакойся, пантэра,стань ізноў ласкавай кошачкай, але памятай, што маеш кіпцюры! Не давай сябе ў крыўду! Жыві сваім жыццём! Пакліч шчасце і супакой, нарэшце, неба! Яму і так балюча глядзець уніз. Падыдзі да люстэрка і скажы: "Якая прыгожая жанчына! Якая цудоўная маці! Які шчаслівы чалавек!". Ды будзе так!
... Недзе зусім блізка ходзіць шчасце!


Рецензии
Знание украинского помогает всё понимать на белорусском! Прекрасный психологический этюд!

Анна Стефани 2   11.01.2017 20:31     Заявить о нарушении
Спасибо огромное, Анна! Рада, что Вы поняли и оценили!
С теплом из Минска,

Валентина Дробышевская   11.01.2017 20:35   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.