Даугава

Дзвiна рака – працяг Даўгава
моцна звязала ў вузел лёс.
Тыя палi, дзе кветкi рвала
i дзе на працу вазнiк спрос.

Мiж берагоў пад гоман пташак
з роднага края песнь плыве.
Так зачарован спевам люцiк
i васiлёк ва ўсей красе.

Даўгава лодачку гайдае,
дзяўчынка ў лодке, спеў палёў
Кветкi растуць роднага края ,
водар лiп, мяты, верасоў.

I цiхi ветрык нiбы грае,
водгук Радзiмы данясе.
Сонца ў расе прамень купае .
Маркота тоне ў раце

Знаходжу родные прыкметы
сярод лясоў, бароў, бяроз .
Дзвiна рака, працяг Даўгава
моцна звязала ў вузел лёс.


Рецензии
Добры верш!!!Поспехау табе!!!

Максим Иосифович Ролик   09.03.2013 18:29     Заявить о нарушении
Спасибо, Максим

Анастасия Сазанкова   11.03.2013 13:49   Заявить о нарушении