Приключения снежинки сказка для дошкольников на ук

У зимовому лісі жила маленька сніжинка зі своїми сестричками-сніжинками. Одного дня налетів сильний вітер, підхопив сніжинку і поніс далеко від її дому. Сніжинка опинилась на чужому подвір’ї, і їй стало дуже страшно.
«Що зі мною тепер буде?»- подумала вона.
Однак раптом вона побачила на подвір’ї двірника і хлопчика, які дивилися як падає сніг. Подивившись навколо сніжинка побачила ще дітей, що каталися на санчатах і на лижах. Діти теж побачили сніжинку.
«Чому ти сумуєш?»- запитав її хлопчик.
«Я жила в зимовому лісі, а вітер підхопив мене і приніс сюди»- сумно промовила сніжинка.
«Не сумуй» - сказала дівчинка - «Ходімо грати разом з нами».
Був морозний день, проте дітям було весело грати у сніжки і сніжинка раділа разом з ними. Спочатку вона покаталась з дівчинкою на санчатах з гірки. Потім сніжинка проїхалась на лижах разом з хлопчиком. Сніжинка кружляла у повітрі, звідки бачила, як діти катаються на ковзанках.
Хоча сніжинка і сумувала за сестрами, однак вона із задоволенням полетіла разом з дітьми ліпити сніговика.
Але пригріло тепле, лагідне сонечко і сніговик почав танути. Діти сумно дивилися як навколо тане сніг.
Однак сніжинка не сумувала. Вона знала, що не загине, а перетвориться на крапельку водички. За допомогою теплих сонячних променів вона перетвориться на пару, щоб наступної зими знов повернутися до дітей маленькою сніжинкою.


Рецензии
Хорошая сказка, добрая. С Уважением М.

Мартемьянов   08.03.2013 15:00     Заявить о нарушении