Малiтва

Перад абразам Божай мацi
прашу прабачыць за грахi.
Зашмат спакусау - што казацi -
нас вось чакае у час благi.

Накiруй розум кропля у кроплю,
каб пастку дьябла мiнаваць,
што расстауляе у дзень i ноччу
вёска, горад, поле, гаць.

Дапамажы, натхнi, святая,
бязгрэшнай у сусвеце стаць.
Дай мне падтрымку i надзею
мiнулы грэх, каб скасаваць

Абаранi ад ляку, суму
i ад ляноты баранi.
I захавай жыццё святое,
роду працяг i каранi.


Рецензии