Ябълка

Реброто ти... Реброто ти, Адаме!
Боли ли те, когато се разплача?
Отдавна, знам, градината я няма
и ябълките никой не закача.

До теб сега заспива друга Ева,
направена от нещо по-различно,
и ти до нея - сам и ежедневен,
дори не знаеш как да я обичаш...

Видя ли ме в съня ти как се скитам,
очи не ми достигат за наяве,
и как, додето трия ти сълзите,
последната си ябълка оставям?

Кога да е все пак ще я захапеш,
а аз и без очи ще те позная...
Първичното обичане е сляпо.
... и с правото на случване във Рая!


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.