Кимлигимни яхши билсам хам

            ***
 Кимлигимни яхши билсам хам
( Майли..ичак ёнида усган
 Уша.. маълум, томчи булсам хам..)
 Аммо,дунё аталган хамдам
 Мени жаъми, кусурдан тусган
 Кузларимни нур билан очиб
 Калам билан кутарган танглай
 Йулларимга дур,лаъли сочиб
 Назм-ла яркиратган манглай
 Кулогимни хам антикалаб
 Эшитдирган гайб овозни
 Она ерим ут мехрин калаб
 Юрагимга жойлаган созни
 Вужудимни хам бетаъмалаб
 Мутлок олиб куйган оромни
 Тунлар кукка тилантириб лаб.
 Ой-юлдузлардан берган ором
 Калбни ижод карбалосига
 Занжирибанд этиб ташлаган
 Гуж-гуж илон,аждархосига
 Ем булишим уйлаб, гашланган
 Ва синчиклаб,текшириб калбни
 Ута пок,биллурлигин билгач
 Бисотида асраган онгни
 Тортик килган, узок уйлангач
 Бундан калб шунчалар чийралиб
 Наъра тортиб узган кишанни
 Карбало бустонга айланиб
 Чах-чахлатган булбул гуёни
 Ва мен унга, килдим-у таъзим
 Бошладим адосиз бир назм
 Жаранглатиб,сехрли созим!
 Эл мехридан бехуш эрсам хам
 Бирам чучук куйладим, бирам
 Куйиб кетди бори, гам-алам!
            ***
 


Рецензии