Був би

Був би

Плив над лісами
звук горобців --
Гралися вони з воронами
як діти маленькі.

Співали веселі пісні
весняних компасів
симфонічного складу оркестру.
 
Їх тембри впливались
в серця сосен й ховались
в листочках зелених.

А мурашки сміялись
тай бігали по тілу
дощових черв'яків.

Морських черв'яків
не знали вони;
Тож тоді б
-- краще напевне,
випонювали б компаси свої
тай скоріше...

А спів горобців був би сильніший
і сонце б сміялось красніше
і місяць журився б хмурніше
і танок мурашок
не так смішливий був би.

А ворони злетілися би
з усіх світа сторон
та й сіли б на маяк
що на горі понад лісом
-- над берегом моря...


Рецензии