Обикновени рисунки-65. Март

Мартеници…
Мартеници греят
в бяло и червено
Завързани, закичени
със обич
в ранна утрин-
в първия му ден.
Слънцето усмихва се,
макар все още
някак си- студено-
в прозореца,
доскоро заледен.
Навън
почти измела снеговете,
весела е Баба Марта.
Една усмивка
има ли за мен?!

Б.Калинов-Странник
02.03.2013г.
Пловдив
 Фото из Интернета.


Рецензии