Замкнута система

Замкнута система

Ентропія -- Замкнута система.
Себе скористувати не знає, --
Загублюється сама в собі:
Як порох під вітром,
в час ефекту самоділл’я,
як пилинка в повітрі зникає!
 
Ніхто про неї й не знає.
Замкнута система
замкнуто й помирає.

Енергично не існує.
Сили своєї не знає.
Користуються в ній хижаки
-- Доброчинно виглядають.
Перетворюють свої жупани
в вишиті сорочки з шовку
-- Кажуться панови...
Та в них усі бачать
"вони ж люди не погані".

Вони товстіють від грошей
не свого чину. Кажуть:
Маєм право! Ми люди
не будь які. Без нас
вам не бути!
Ми будуємо нову людину!..
А діло ваше лишень одне
-- згинати свою спину!?

Ось така-то ентропія --
Тринькає гроші народу.
Прийде час коли покажуть
як погане наше слово.
Тоді скажуть -- нам усім,
виучаймо нову мову!..

Ентропія береться не зі стелі
а з нашого духа випливає.
Нас зрівнює з бидлом
й наш дух убиває!
Загублюється сама в собі:
Як порох під вітром,
в час ефекту самоділл’я,
як пилинка в повітрі зникає!


Рецензии