Елыркъэш

Шу! Шу! Елыркъэш,
Си щIапIэм укъимыхьэ,
Уэр нэхъ къэрэкъэш,
Си гъащIэм сытехьакъым?
Ди дежкIэ къомыгъэш,
Зы мащIэ и куэдаи,
Бати схуумыгъэш,
Си щIыхуэ къыптенами,
Уэ мыл сызытепшам,
СыкъытекIыжыфарэт,
Сыпхыхуу, - къэсу си пщэм,
Си хьэдэр имыхуарэт.
Iэпэгьу усщIу гъэщIэ гъуэгум,
ФIыти утесшакъым,
КъэблэмкIэ накIуэ жысIэм,
Уекъунут уэ бещтомкIэ.
Уэ ущыщIэупщIэм,
Сы хэтми гороскопкIэ,
Си пщIыхьым къыхэхуакъым,
Зыкъызэбупсеину…
Шу! Шу! Елыркъэш,
ПэщIэщIэгъу сумыщI,
Къыбдэсщтэну бэкъулэуш,
Дыщэ тезми-хьэрэм сощI!

Бакъулэуш - носилки.


Рецензии