Веселковою

ти іноді просто хвилюєшся.
весняні дощі, перельоти
сприймати одразу лінуєшся,
стаєш біля мене супроти.

когось серед вулиць побачити -
безчинця з обличчям схвильованим.
його особливе призначення
тебе наректи веселковою.

зівсібіч приходять хранителі,
як міль, сновигають над свічкою.
тому й запевняють спасителі
наранок не рухатись річкою.

а ті перекони, як правило -
не мати нічого суміжного.
копатись у власних проґавинах,
мовчати і гратися в піжмурки.

і відстань, поділену надвоє,
горнімо в малесенькі пазлики.
мільйони нерівних квадратиків...
"Вперед!" - нам відкажуть алмазники.

відкинь хвилювання і вислухай.
не можна блукати серед весни.
як віриш надії - тоді кохай.
як скапка у серці - звільни, звільни.

2013


Рецензии