Цветни копринки

Тясно ми е,
когато гледам цветна пъпка.
Цялата съм слух -
чувам
как
по зелената обвивка
стърже искрящата роса
и стенейки,
пада тежко
върху близките листа.
Усещам
как отвън вятърът напира,
за да разслои
нежните копринки на цветчето,
а те
прегърнати,
не искат да се разделят.

Но колко лек е
разтворения цвят,
копнеещ за ласката
на палавия слънчев лъч,
поемащ жадно
всяка капчица роса
и ухаещ,
ухаещ тихичко
на радост...

Както може би
и аз,
когато ме
погалиш...

 


Рецензии