король-жабеня або залiзний генрiх

якщо у тебе є свій залізний генріх,
то знай: ти у цьому світі комусь потрібен.
тобі ложе, ймовірно, якась принцеса і стелить,
але за тебе твій друг на загибель піде.
його металеве серце стискають залізні обручі,
але він не зойкне, навіть не буде скаржитись,
хоча йому дуже самотньо і дико боляче.
навіть якщо не цілком, то все майже так.
тебе якась королівна кидає об стіни
в надії на те, що ти принцем станеш;
та ти жабеня, і цього не змінять війни,
а навіть якщо і змінять, то тільки крізь рани.
коли поспадають обручі з його металевого серця,
залишать глибокі відбитки, просто - на потім.
кого ти - царівну - знайшов? а друга спекався,
з яким ти сидів колись у своєму болоті.

лютий 2013


Рецензии