шоссе 1980

август.
Четыре утра.
оставшаяся тимофеевка
над гладью тумана.
Лосиха-куст.
асфальт "по-холодному",
пот со лба.
...
Олимпиада.
Высоцкий.
Дасен.
Алик на мотоцикле
на перекрёстке
без Шлема.
...


Рецензии