Рiдна мова. К Международному дню родного языка

Рідна мова моя, ти дзвениш, як струмок,
Надихаючи на існування.
Ти  народжуєш безліч натхненних думок,
Про велике і чисте кохання.
Про любов до країни, своєї землі,
До старої дідівської хати,
До науки, що в космос веде кораблі,
Щоб далекі світи відкривати.
З наших вуст ллється тихо і легко вона
Напрочуд чарівна і барвиста.
Наша мова _ як крапля в бокалі вина
І п’янка, і прозора, і чиста.
В рідній мові моїй  - кожне слово бринить,
Спадок цей заповідаю сину.
І не можу я мово тебе не любить,
Бо свою я кохаю країну.
І я вірю у те, що настане той час,
Будуть люди приязні і щирі.
Об’єднає вона і Волинь і Донбас
І розквітне в найповнішій мірі.

21. 02. 2012 р.

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
 Поздоровляю усіх авторів сайту з цим святом! Бажаю щастя, здоров’я, творчої наснаги і гарних віршів!


Рецензии
оптимістично
і
зворушливо ))

Василина Иванина   30.03.2013 23:43     Заявить о нарушении
Дякую,пані Василина. На одному сайті українофоби за цей вірш мене так розпікали...

Морозовлит   01.04.2013 08:03   Заявить о нарушении
вони нас скрізь розпікають - наче ми злочинці (((

Василина Иванина   01.04.2013 11:55   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.