Перука

> з Марселя Байера <

Ти сидиш і дивишся: таємниця.
Теми не обговорено, до господаря
взагалі не звертався ніхто уже
кілька років. Холодно тліє в каміні, усе
холоднішає деко, декор,
звернений до світла вазон голубіє.
Блакитним світяться й кучері
господині; може, вона і не знає історію
назви містечка Сибіллин у наші дні.
Сьогодні господар їй збреше, що волосся
вдало лежить, хоч пасма заледве
блистять, і настрій її блакитний.


Рецензии