Болалар адабиёти

  Президентим арчаси

Президентим арчаси
Бахтимизнинг куйчиси
Хар бир ёнган чироги
Тахтимизнинг туйчиси

Вой-ву, мунча куп экан
Орзу-ю хаваслари
Мехрин жуда куп тутган
Азиздур нафаслари

Узларидай химматли
Пок ният-у, иззатли
Хандон урар арчаси
Орзулари лаззатли

Келинг, шу мехр учун
Биз хам мардлик килайлик!
Курсатиб узбек кучин
Бор мехримиз берайлик!

Илойим узок йиллар
Тахти баркарор булсин
Дуога очик куллар
Бахти баркамол кулсин

Шодлигимиз чеки йук
Караб арчаларига
Улар бор-ки, кунгил тук
Нур тулган кучаларга

Улар бор-ки, Янги йил
Хар йили завкли келар
Шукронада дил-у,тил
Яна орзуга тулар

Улар бор-ки, осмондан
Кут-барака ёгилар
Алёр,омон-омондан
Кийкириклар хайкирир

Улар бор-ки,ишонч бор!
Пориллок келажакка
Хар сохага толе ёр
Кукрагимиз хам тикка!

Ер-у осмон хам суйиб
Кутарар бошларига
Ганимларин кул килиб
Гарк килиб ёшларига

Хайкирамиз шукр деб
Суянган тогимиз бор!
Юрт гуркирар,берар зеб!
Чунки Аллох, узи ёр!
***


Рецензии