Мухаббатнинг шивирлаган туйгуси

          ***
        Сонет
Мухаббатнинг шивирлаган туйгуси-
Самодаги  найкамалак ранги
Ё мангуликнинг толиккан онги
Ё афсонавий сехрли кулгиси

Яшиллиги- илк нигохи,куртак
Феруза гумбазда,отятган тонги
Ёки илк бора, сескантирган бонги
Ё чучук тили, бошлаган эртак

Кизиллиги-кузидаги согинч...
Ёки гина,утинч тула укинч
Багри хун,эзилиб,окиб-окмаган

Сариклиги-хижрондан ковжираб
Ва умрин, жипс турган, лабингдан тилаб
Бехуш утган йиллар, мижжа... кокмаган...
            ***


         


Рецензии