Sarah Teasdale

 While I May .
 
Wind and hail and veering rain,
Driven mist that veils the day,
Soul's distress and body's pain,
I would bear you while I may.

I would love you if I might,
For so soon my life will be
Buried in a lasting night,
Even pain denied to me.

 Если бы только могла.

Всё бы снесла,если б было возможно:
Ветер,град и унылый дождик,
Город, сокрытый завесой тумана,
Бесконечную боль и душевные раны.
 
Любила б тебя, если б могла,
Но вскоре наступит мгла,
Сольётся жизнь моя с долгой ночью, 
Даже боль от меня отречётся.

  After Parting by Sarah Teasdale
         
 Oh, I have sown my love so wide
 That he will find it everywhere;
 It will awake him in the night,
 It will enfold him in the air.

 I set my shadow in his sight
 And I have winged it with desire,
 That it may be a cloud by day,
 And in the night a shaft of fire


После разлуки.

 
Я любовь посеяла широко,
Теперь витает она повсюду;
Обласкает его ветерком,
Нежно ночью разбудит.

Догоняет его моя тень,
На крыльях летает желанье,
Любовью сияет день,
Вспышка в ночи - посланье.


Oh You Are Coming' bу Sarah Teasdale
         
  Oh you are coming, coming, coming,
 How will hungry Time put by the hours till then? --
 But why does it anger my heart to long so
 For one man out of the world of men?

 Oh I would live in myself only
 And build my life lightly and still as a dream --
 Are not my thoughts clearer than your thoughts
 And colored like stones in a running stream?

 Now the slow moon brightens in heaven,
 The stars are ready, the night is here --
 Oh why must I lose myself to love you,
 My dear

О,ты идёшь,идешь…

О,ты идешь ко мне,идешь,идёшь,идёшь…
Как голодное время жуёт минуты?
Почему же,сердце,одного его ждёшь,
Одного из всех почему-то?

О, я бы просто на свете жила,
Как во сне,не строя воздушные замки--
Мысль была бы чиста и светла,
Как цветные,потоком омытые камни.

Медленно всходит луна,
Звёзд мерцание над головой--
Почему я должна себя потерять, 
Чтоб любить тебя,мой дорогой.

 


Рецензии