То було у Кугель Мугель... Полiтична сатира

У країні Кугель-Мугель
Все не без пригод:
Невідомо десь подівся
Рядовий народ...
Ну ще вчора трохи дихав,
Іноді стогнав.
А на ранок – зник раптово.
Ніби сніг розтав...
Президент забив тривогу:
– Та це маячня!
Ким же буду керувати
Від сьогодні я?
Урядовці теж у шоці,
Втратили слова.
Пан прем’єр за вухом чуха:
–  Чортівня, дива!
 Бідолашні депутати
Хором горювать:
„Хто нам гривні на зарплату
Буде зароблять? 
Хто в парламент ще посадить
На майбутній строк?
Без народу геть загинем,
Зсохнеться пупок”...
Стала думати столиця,
Як народ знайти.
А нараз туди з’явились
Звідкілясь чорти...
– Що, – регочуть, – добрехались,
Царство зникло враз?
За портфелями забули
Про людський наказ?..
Вам казали, щоб не крали,
Годі вже хапать!...
І просили жить скромніше,
А не царювать.
Не зважали на проблеми,
Чубились за трон.
Конституцію забули,
Знищили Закон.
Ваші храми-дачі, банки, –
Непотрібний крам.
Як потрапите до пекла, –
Не згодяться вам.
Не врятують душу гроші,
Кляті папірці.
Краще б так тримали міцно
Совість у руці.
...Наче вихором промчали
З реготом чорти.
Засвистіли попід носом
Бісові хвости.
Чорні хмари землю вкрили,
Сонце зникло враз.
... То було у Кугель-Мугель.
Точно. Не у нас...               


Рецензии
Сколько у Вас замечательных стихов! И какой красивый язык! И юмор Ваш мне по душе! Потому что умный и не злой!
Хоть жизнь порою неприглядна,
Но с юмором душе отрадно!
С теплом,

Мадам Арт   14.02.2013 13:43     Заявить о нарушении
Большое спасибо! Очень приятно, что тебя понимают.
От всего сердца поздравляю с Днем влюбленных! Пусть мужчины Вас никогда не обходят вниманием. Вдохновения и счастья!

Бурчак Ворожбянский   14.02.2013 16:21   Заявить о нарушении
Спасибо! Как же я забыла Вас поздравить?!!!
С ДНЁМ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
ЛЮБВИ И СЧАСТЬЯ, ВЗАИМНОГО ПОНИМАНИЯ И ДОБРА!
Светлана

Мадам Арт   14.02.2013 16:33   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.