Относително

Човек никога не знае
кой му е близък
и кой - далечен.
Само в приближаването
се вижда далечното,
а в отдалеченост
се усеща близостта.
Чувствителна бленда
може да запечата това,
което очите пропускат в мига.
Дори чувството за самота
е лъжливо усещане,
заради невидимите неща.
Желанията и копнежите
предизвикват дискомфорт,
защото обичаме
да се къпем илюзорно.
Постоянно сме в грешна посока,
търсейки близостта
далече от себе си
и вътрешността.


Рецензии
Здраве и усмивки, драга Росице!
К.
http://stihi.ru/2022/02/13/204

Красимир Георгиев   13.02.2022 10:50     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.