Калi чалавек не такi як усе

                (прысвячаецца Якубу Коласу)


    Калi чалавек не такi як усе,
    Натхненне ён знойдзе ў жамчужнай расе,

    Адчуе каханне ў лесе i ў поле,
    У гутарках з рэхам, у родным прасторы,

    У мове ад птушак, у проблiсках зор,
    У нягучных напевах блакiтных азёр.

    Ва ўсiм, чым зямля Беларусi багата
    ўбачыць карысць i жыццёвае свята.

     I скрыпкi Сымонавай з’явiцца голас,
     Што талентам дзiўным малюе нам Колас,

     Ды шчырасцю вабiць увесь белы свет
     Музыка, Песняр, Беларускi Паэт.

     Для сэрца такую раскошу нясе,
     Калi чалавек не такi як усе!

     2012 р.


Рецензии