Утреннее

Это,
Из рук отрешённо разомкнутых
              павшая,
отозвалася лира.
Эта звезда
В дальнем небе
            мерцающая
над миром.
Это
души удивлённой
прозрения
       запоздалые -
Это стихи.
Это мира
      бездонного
              сияющего            
Искры малые...




                переспів рідною мовою

        Вранішнє

Це бандуру розбито,
         що з руки онімілої
                впала,
Це зойк її!
Це зоря, що
     далеким отим
         тьмяно-синім
             гладким небо-
                схилом
Приречено
        долу злітала.
Це душі,
     що її приголомшено
     пізнім прозрінням,
        здивовані очі...
Не даруй, як не
                можеш,
             не хочеш, але
Не мовчі,
          Отче!


Рецензии