Выпiу шклянку, выпiу дзве...

Лепшы сябра захварэу,
Недзе гадкi вiрус стрэу,
З носа лье ракой вада,
Вось такая з iм бяда…


Выпiу шклянку, выпiу  дзве,
А хвароба усё ж жыве…
Ён  гарчычнiк прыляпiу,
З iм и сон яго змарыу..

Прасыпаецца ружовы,
Усё гарыць, але ж гатовы,
Зараз  ногi  свае парыць,
I на спiну банкi ставiць…

Потым адшукау ён   дзесь,
Тэрмаядзерную  « смесь»,
Рыхтавау яе  и пiу,
Пра хваробу пазабыу…


Зараз сябра мой  бадзёры,
Шпацыруе там и сям,
Ён здаровы, а не хворы,
У бок штуршок ледзь-ледзь я дам…

Ён у патылiцы пачэша,
Скажа: «Ну, ты, Галка – лешы!»,
За пяро хутчэй бярусь,
Верш адпраулю у Беларусь!


Рецензии