Круки

Галас знявся у діброві, певно, що спросоння,
Вибирало чорних круків сіре гайвороння.
«Доведуть усе до ладу круки в нашім лісі»,
Цвірінькали до нестяму горобці у стрісі.
В своїх дуплах реготали сови до знемоги.
Бо це їх нічна робота: « Крук – до перемоги!»
Вигнали орла із лісу у далеке небо.
Каркала нікчемна зграя: «Так йому і треба!»
«От тепер ми заживемо»,  в кроні загуділо.
Та уже через годину пір'я полетіло.

Так пройшло уже століття, вимерли орлята.
У діброві верховодять лиш круки пихаті.
Ну а птаство несе яйця і тремтить на гіллі.
Весело було гуляти – та гірке похмілля.


Рецензии