Тут i там

Тут тиша у вухах дзвенить,
Повітря п’янить чистотою
І тут розумієш у мить
Що місто зробило з тобою.

Ревуть там машини й чадять,
Все місто в асфальті й бетоні
Та ще й смітники скрізь смердять,
Живеш арештантом у зоні.

Збиткуються з тебе усі,
Хто хоче тебе й обдирає,
Тримаєш грошву у руці,
В кишені братва залізає.

Ти сам від природи пішов
До міста, де нині страждаєш,
Хвороби й задуху знайшов,
Постійно здоров’я втрачаєш.

Спускається вечір з небес,
Зірки, мов лампадочки, сяють,
Ти з міста прийшов і воскрес,
Про кожного тут завше дбають.

Тут тиша у вухах дзвенить,
Повітря п’янить чистотою
І хочеться завше тут жить,
На місто махнувши рукою.
07.02.11.


Рецензии