Диво

                Кохати - значить бачити
                диво, яке не бачать інші.

                Франсуа Моріак

Ти диво, яке не зрівняти
З найбільшим із видимих див.
Ну як же тебе не кохати?
Без тебе я ніби й не жив.

Не жив, не любив, не карався
Допоки тебе не зустрів.
Пануй наді мною і слався,
Бо ти найпрекрасніша з дів.

В полоні твоїм моє серце
Й живу лиш сьогоднішнім днем.
В любовному дивному герці
Згоряю повільним вогнем.

Згоряю, й майбутнім не марю,
Й минулим твоїм не томлюсь.
Що було, що буде, я славлю
І вірю в прекрасне чомусь!


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.