Байки

Ось настане темна нічка,
Я знесилений засну
Й понесе казкова річка
Душу в синю далину.

Там, я вірю, є країна
Мрій моїх і сподівань,
Рідна, мовби Україна,
Та без горя і страждань.

Скрізь знайомі добрі люди,
Мова рідная звучить,
І така краса усюди,
Що залишитись кортить.

Всі там досить багатенькі,
Бо із праці всі живуть,
У повазі там старенькі,
Розбишак ніде не чуть.

Всі культурні й чемні дуже,
Наче казка там буття,
І повір мені, мій друже,
Що нема ніде сміття.

Депутати для народу
Об’єдналися в борні
За добробут і свободу,
Хай продляться їхні дні.

Та напевно це лиш байки,
Зовсім інший світ у нас,
Скрізь за гроші бійки, лайки,
Ось вся дійсність без прикрас.

Прокидатися не хочу
У кривавий дійсний світ,
Бо дивись і я ще збочу
Й нароблю народу бід.
19.08.10.


Рецензии