Замело

У нас зненацька замело
Снігами місто і село,
Прем’єр кричить – беріть лопати,
Прохід й проїзд щоб розчищати.

Вже цей «пєрєднік» всім набрид
За свій язик, повчальний вид
І не знання життя народу
Й команди, що робить в негоду.

Він мов військовий командир,
Або колгоспний бригадир,
Який загадував роботу
Коли і що робить народу.

Упевнений в командах він,
Немов би на церковний дзвін
Всі з’євляться сніг відкидати,
А без команди будуть спати.

Народ сам знає, що робить
І хай «пєрєднік» не кричить,
А сам бере до рук лопату
І хай свою рятує хату.
22.12.12.


Рецензии