Радiю i сумую

Як радію, то літаю,
Наче й справді крила маю,
Як сумую, то страждаю,
Й про літання забуваю.

Як радію, то співаю,
Наче й справді голос маю,
Засумую як згадаю
Тих, кого не вернеш з раю.

Як ту радість пережити
Щоби дурість не зробити,
Як  той сум перетерпіти,
Щоби з  глузду не злетіти.

Добре що усе минає
І душа відпочиває,
І від радощів раптових
Й днів сумних і ризикових.

Було б добре не літати,
Було б добре не страждати,
Або у родиннім колі
Пережити струси долі.

Хто ж родиноньки не має
Хай до друзів поспішає,
Лише там у дружнім колі
Подолаєш струси долі.

Що занадто, то не здраво,
Кажуть в Польщі і їм браво,
Знаймо міру в святкуванні,
Знаймо міру у стражданні.
30.09.12.


Рецензии