Наша рэчка

(Аўтар Ягор Сяроў)


Як добра ў вечары на рэчцы!
На беразе гарыць касцер,
Iскрыць вада пад промнем сонца,
I неба быццам бы шацёр!

У вядры вялiкiм над кастрышчам,
Ускiпае смачная вуха,
А веткi дрэва машуць лiсцем,
Бароняць нiбы то страха.

На захад сонца мчыць у вечар,
Алее ярка небасхiл,
Як добра зараз тут на рэчцы!
Да ранiцы нам хопiць сiл!

У ноч мы песнi будзем ладзiць,
I пра жыцце i пра сяброў,
Пра нашу веску i каханне,
Пра родны дом i пра бацькоў!

С маленства любiм гэты бераг,
Сюды iмкнемся усё часцей,
Радзiма, вёска, хата, рэчка,
Няма нам месца даражэй!


Рецензии