Восеньскi вечар

(Аўтар Ягор Сяроў)

Восеньскi вечар, травiны пажухлi,
Хутка цямнець пачало,
Шэрае неба, цемнае неба,
Хмарамi ўсе зарасло.

Вецер стараецца, хмары гайдае,
Робiць у вадзе рабiзну,
Тая нiбыта крывое люстэрка,
Перадае крывiзну.

Яблынi, слiвы, малiннiк, шыпшыннiк,
Моўчкi пустыя стаяць,
Недзе яшчэ камары каля рэчкi,
Над галавой мiльгацяць.

За паваротам хаты чарнеюць,
Неяк жахлiва глядзець,
Качка ля берага нешта шукае,
I не iмкнецца ляцець.

Вельмi вiльготнае стала надвор’е,
Вiльгаць напэўна ва ўсiм,
Трэба з ўвагай сачыць за здароўем,
Каб не патрацiцца iм.

Ноч наступае на восеньскi вечар,
Зорак на небе няма,
Новая прыйдзе хутка часiна,
Восень прагонiць зiма.


Рецензии