Повний мiсяць

Повний місяць заглядає
У вікно кімнати,
І щоночі заважає
В тиші міцно спати.

Я за шторою сховаюсь,
Вона не прозора,
І заснути намагаюсь,
Як було це й вчора.

Вчора ж хмари не давали
Місяцю світити,
Тож всі люди міцно спали,
Він не міг будити.

Нині ж хай що хоче робить,
Хоч і гопки скаче,
Буду спати, вранці щоби
Почувать добряче.

Більше він мене не звабить
Цілу ніч не спати,
Щоби в котрий раз порадить
Піти погуляти.

Сонним садом біля хати,
Тихими полями,
Замість того щоби спати,
Лежачи без тями.
04.09.12.


Рецензии