***

                Ш. деж
ХьэчимыжькIэ уеджэм къоуэу,
Дэ ди къуажэм лIыжь дэсащ,
А тхьэмыщкIэр къалъхури делэу,
Апхуэдабзэуи лIэжащ…

А хъарыпым дуней хьэхум,
Сыт гуэныхьуи къыщихьынт,
И акъылыр зэтемысым,
Хэти лейу ар щIэнакIэнт?!

Къыхуэгъун абы ищIакъым,
Хейу дунейм ар ехыжащ,
Ауэ зыми «хэIэбакъым»
КIуэ къещам, тIэкIу лъэIэсащ.

ГъэщIэгъуэнкъым шхэу щытами,
Ар гъеитIым хиубыдат,
ЦIыкIуу и анэр лъхуэм илIыкIри,
Сабий закъуэу ар къэхъуат.

Тэмакъ кIэщIу щыта дадэр,
Хьэблэм дэсхэм я гъэфIэнт,
ФIы тегъуатэу къагьуэтауэ
IэфI зыпщэфIым и гъэшхэнт.

Хьэчим и щхьэм дерт иIами,
Зыми игу зригъэбгакъым,
Сэбэп хъуфу щамытами,
И зэран зэкIэ щыIакъым.

Нобэ соплъри дунейм,
Уэ къысхуотIыр кууэ мащэ,
Ягъэ кIынтекъым щIэпчам,
Удэплъейрэ уицIэдхэгъум.
                Октябрь 1979 г.


Рецензии