Мiстечко

Містечко стомлене дрімало мирно,
Вузенькі вулички, здавалось, спали.
Неперевершено, так ніжно і так вірно,
Неначе з серця, струни заридали.

Листок кружляв і падав вниз примхливо.
Яскравим кольором день догоряв.
Мелодія звучала всім на диво -
Старий єврей на скрипці вигравав.

Бруківка сіра, за день прогріта,
В легкий туман закуталась долина.
А на подвір"ї за столом сиділи діти -
Велика була в скрипаля родина.

Цей колір неба - їх батьківщина,
Зійшла над садом вечірня зірка.
Бриніла скрипка на всю Вкраїну,
Ридала скрипка, ридала гірко.





Рецензии