Папороть

ПАПОРОТЬ

З веселки тої все і почалося...
Той спомин, наче спалах межі віт.
Мене з мансарди кличе пані Зося
і ми крізь шибку дивимось на світ.

А що там, що там коїться у світі?
Чому у стайні заревли воли?
Чом бджоли закружляли по орбіті?
Червінці червня – маки зацвіли.

Ген виглядає царева борідка,
і псяче мило жевріє ледь-ледь.
Мені цікаво: – Що ото за квітка,
чому на світ дивитися їй зле?

Опівночі, коли поснуть родини,
коли Купайло вийде із води,
та квітка відкривається людині,
тож не прогледь своєї, віднайди.

А вечір зорям починає слати.
Вороняче гніздо сплітає ніч.
Так то ж мене з дитинства кличуть мати,
Петрів батіг та кручений панич.

А може, то так папороть розквітла?..
І від пітьми лишилось стільки світла!..


Рецензии
Дуже гарний вірш! Дякую за цю красу української землі, яку Ви показали тут. Натхнення ще більшого!
З щирістю,

Людмила Дзвонок   24.01.2013 12:22     Заявить о нарушении
Це я Вам, Людмило, маю бути вдячним за те, що читаєт, надихаєтес, спілкуєтесь. Наснаги і творчого натхнення. Усіляких гараздів.

Алексей Бинкевич   24.01.2013 17:37   Заявить о нарушении