Родинне кор1ння

Від давніх часів і донині
Міцніше подалі стає
Набуте в землі в Україні
Родинне коріння моє.

Відбірного зерна пшениці
Вирощував прадід босий,
Прабабка в`язала копиці,
А дід підбирав колоси.

Ростили і хліб, і худобу,
А згодом підняли і нас,
Взяв батько шахтарську ту робу,
Почав підіймати Донбас.

Багато шкоди наробила
Скривавлена постать війни,
В чужині у братських могилах
Свій спокій обрали сини.

Поранено стовбур під корінь,
Розірваний увесь в шматочки,
Та корінь наповнив ту повінь,
З якої пішли діточки.

Йдуть пагони батька та мати
Від кореня тих трударів,
Вугілля ж мета добувати –
З коріння нових шахтарів.

Із землі цієї я родом,
Мій стовбур із неї встає,
І діти подовжаться згодом
В кріпчіше  коріння моє.


Рецензии