Жахливий сон

Я дуже часто, як примару,
Дивлюсь вночі жахливий сон –
Прийшли в Україну татари,
Женуть козаків у полон.

Та, прокидаючись зненацька,
Я бачу в яві, а не в сні
На шиї – знов ярмо кріпацьке,
Як воли ми запряжені.

Від катувань народ вже стомлен,
Забит ногайкою цін нових
Та під тарифами пригноблен
Панів Українських своїх.

Я не бажаю у неволю,
Для мене воля, наче шлюб,
Йдемо у бій за гідну долю,
За око – око, зуб за зуб.


Рецензии