Потворство приховане, та видиме

Бувають люди різні на землі:
Веселі, грубі, чесними бувають.
Та є у деяких людей маленька вада -
Потворство з роду їм дала природа,
Та ось коли побачиш цей недолік
Не відвертайся ти, поблище придивись.
Можливо ця людина тільки з виду Квазімодо,
А на душі її страждання й доброти вогонь горить,
А може, просто, він не дивиться на моду
І ходить у лахмітному вбранні.
Але, буває, ця душа насправді гідна покарання,
Та через те, що ликом не вдалась
Готова людям різні пакості робити,
Заради свого гарного лиця.
Тож не спіши людину ставити на гніт,
То може в неї, просто, не удався гарний вид.


Рецензии