Що робиш ти зi мною...

Що робиш ти зi мною, я не знаю.
Якими чарами мене приворожив?
Якими силами заполонив в кайдани?
І потiм як на волю відпустив?

Ти вiдпустив на всi вiтри i хвилi,
Лише тихенько дверi причинив,
Та серед степу жаром оповитим
Олiї палкої до полумя пiдлив.

Ти вiдпустив. Лети, моя голубко!
Лети у  небо з кам’янистих брил!
Чомусь здається, що в блакитнiм небi
Замало стало для пiдбитих крил.

Ти вiдпустив. А може i покинув.
Яка рiзниця в небо чи униз?
Яка рiзниця лiтом чи у зимку
Ти йдеш босою на дрiбний карниз.


Рецензии