Маскарпоне

Розм’якни для мене, неначе ти сир маскарпоне,
А потім просякнися ніжним лікером для смаку.
Зіграймо без правил. Назву тебе Дон Корліоне,
Зготую найкращі в Європі, хоча і гливкі, макарони,
Додам туди соусу з риби, оливок і пастернаку.

Розквітни для мене, немов ти із лісу конвалія біла,
Чи рододендрон. Чи підсніжник. Але щось весняне.
Розлийся для мене, неначе вода із могутнього Нілу,
Здивуй, як і вперше, в той день, що тебе я зустріла:
__
«...А де Ви знайшли мій блокнот?! Щиро дякую, пане».


Рецензии