Патриотическая песня на белорусском языке

        ПАТРЫЯТЫЧНАЯ (ПЕСНЯ)


1.

З далекiх часоу на прасторах радных
Уздымауся у рост мой народ праз гады;
Не мелася сiл каб адолець яго
- Ен згодай валiу лiхадзея свайго.

Адданыя мэце квiтнець i мацнець,
Уздымаць край бацькоу, гонар у свеце iмець,
- Iх вера як сталь, сэрцау пыл як агонь,
Дасцiпны и жвавы у справе сваей.


ЗАПЕУ:

Краiна, ты i праз гады да шчасця, волi нас вядзi,
А мы дастойныя сыны святыням прашчурау верны.
У вачах магутнага Збауца мы будзем цверды да канца,
Нiякай сiлай не адняць у нас свой край, Свабоду-маць.

2.

Не зломiць нас леу, не спакусiць i лiс
- Краiне сваей мы служыць паклялiсь;
У думках сваiх назаужды разам з ей,
З Пагоняй, са сцягам и мовай сваей.

Краiна азерау, палеу, i лясоу
Дасталася у спадчыну нам ад дзядоу;
Нам жыць тут свой век i нашчадкам тут жыць,
Дык будзем свабоду i хлеб баранiць?!!

ЗАПЕУ.

3.

Пад сцягам Радзiмы, што у тры паласы,
Як промнем асвечвае нашыя днi,
Мы смела iдзем i не ведаем жах,
Бо больш Беларусь не блукае поцьмах.

I колькi б стагод не прайшло пасля нас,
Зауседы тут будзе дакладны адказ:
"Ты ведаць жадау бы чым я ганарусь?"
- З мальства тут адкажуць: "Жыве Беларусь!"


ЗАПЕУ.


Рецензии