ФIэкIыгъуей

ГъащIэ гьуэгуанэр автобанкъым,
Ухигъэгъуазэу теткъым знак,
Зыхуейр мыупщIэу къыдепэсыр,
Делэу зыбгъэIуми-кьыпфIэмыкI?

Хьэуазэ пыпхъуэр инми – цIыкIуми,
Ежэнти цIыхухэм къырачынт,
ЯщIау щытамэ щыджэдлэнур,
ГьащIэ гъуэгуанэм тез ящIынт.

Дуней щIэщIыIур зи инагъым,
Гъуэгу нэшэкъашэ и мелуанщ,
Дэни уокIуэфыр ахъшэ, уиIэм,
Ахъшэ уимыIэм ухьеуанщ?...

ХьэмкIэу дырожэр гъащIэ гьуэгум,
Iэдакьэ жьауэ сщIау сыпхопль,
Зыр-зым и лъэгум дыщIэзгъаплъэм,
ИIыгъыу щIопщ къысхуэмылъагъу.

ГъащIэ гъуэгуанэр кIыхьми-кIэщIми,
Сызэрыхуейу къескъутэкIащ,
Совет Союзым сыкъыщалъхури,
Дунейм тIыуащIэу гу щысхуащ!

Мы дуней тхъэгьуэр сиIау щытми,
Зэгуэр хьэдрыхэм сыкIуэжынущ,
ЩIыр мылгъурыджэу зэщIэщтами,
СхуэфIыпсыу мащэ къысхуатIынущ...


Рецензии