Amintiri despre scoala

               
Tin  minte  cind  la  scoala  prima  data,
Eu  intr-o  zi  de  toamna  am  venit
Si  rusinat  de  parc-as  fi  o  fata,
Incet, incet  in  clasa  am  pasit.

Da, greu  era  de  la-nceput,
Da, nu  mi-a  fost  usor  nainte
Venind  deodat  nimica  n-am  stiut,
Eu  nu  stiam  macar  zece  cuvinte.

Cu-ncetul  eu  prieteni  mi-am  gasit,
Cu-ncetul  eu  facut-am  cunostinte
Treptat  si  bun  elev  am  devenit,
Si  se  mindreau  binenteles  parintii.

Dar  cite  sotii eu  cu-amicii  am  facut,
Si  cite  zile  bune  impreuna-am  petrecut,
Nu-ti  amintesti  ca  multe-au  fost
Nu  le  mai  stii pe  toate  pe  de  rost.

Eram  copii, credeam  c-asa  ramine,
Nu  ne  gindeam  la  ziua  cea  de  miine,
Nu  ne  trecea  macar  prin  fire,
Ca  va  veni  si  clipa  despartirii.

Acum  va  vizitez  prieteni  dragi,
Eu  va  stimez  ca  inainte,
Venind  va  spun  cum  mai  traiesc,
Va  spun  de  salutari  cuvinte.
                20.01.13.      
      
            


Рецензии