Бiла горлиця

              Прилетіла горлиця   білесенька-біла,
              Та й на  гілку вишеньки відпочити сіла.
              Вітерець ту вишеньку тільки ледь гойдае
              І до тої горлиці тихо промовляе:
            Скажи мені горлице-.вітерець питае,
             А чому це голуба у тебе не мае?
             А вона голівоньку  сумно нахилила
            -Нема  сизокрилого-хижаки  згубили.
             Не клюе насіннячко, білий світ не милий
             Знае що не вернеться її сизокрилий.
             Скоро тая горлиця їсти й пити буде,
             Та не скоро горлиця   голуба  забуде


Рецензии