***

Як можна так робити справи?
Все зруйнувати! Все! За мить!
Що будувалося віками,
Єдиним рухом все згубить!..

За що боролися роками,
Лили діди багряну кров,
За що солдати воювали:
Надію, Віру і Любов…

За що нам, Боже, ця недоля?
За що нам, Боже, твоя лють?
Гей люде! Горе! Всім нам горе!
Ти чуєш?! Вершники женуть!...

Ганьба і сором всім нам, люде!
Як ми живем, не можна жити!
Такого шансу вже не буде!
Тож треба зараз щось робити!...
*     *     *     *     *     *
Майбутнього немає у народа,
Що власного минулого не знає.
Душі немає у того народа,
Що мову рідну винищає....
Ну, а "язик" чужий
Своїм власним визнає...


Рецензии