Украинцам всего мира

Автор віршів та музики Г.Є. Гладков.  2003 рік.

На нашій планеті яскравій і добрій
є вільна, ласкава і щедра земля,
і скільки очима сягаєш за обрій
там вітер свободи степами гуля!

Ім'я цій землі Україна одвіку,
а ми українці, і де б не були,
збудуєм Державу - могутню, велику,
до здійснення мрії ми вже підійшли!

Росія, Америка та Аргентина,
Канада, Австралія, інші краї,
де є хоч одна українська родина, -
згадаємо браття коріння свої!

Єднаймося браття в могутнім пориві -
таких не було ще великих ідей,
щоб наші нащадки, душею красиві,
згадали всіх нас, як розумних людей!

Хай геній Тараса народ окриляє,
хай мрія велика серця звеселя!
Чи кров не козацька по жилах гуляє?
Живи Україна, славетна земля!

Живи Україна, живи незалежна,
соборна держава - ти наше життя,
і щире бажання, і радість безмежна
веде нас вперед за нове майбуття!

Дніпро і Карпати, степи стародавні
і Чорного моря хвиляста краса,
вони ще побачать діла наші славні,
бо воля народна здійснить чудеса!

 


Рецензии